2008. december 25., csütörtök


A békéért és gyermekekért imádkozott XVI. Benedek

A Közel-Kelet békéjéért és a gyermekekért imádkozott a hagyományos éjféli szentmisén a pápa. A római Szent Péter-bazilikát megtöltötték a hívek, a templom előtti téren is ezrek követték figyelemmel óriás kivetítőkön XVI. Benedek szentbeszédét.

A világ csak akkor változhat meg, ha az emberek is megváltoznak - kezdte karácsonyi üzenetét XVI. Benedek. Ahhoz pedig, hogy megváltozzanak, Isten világosságára van szükségük. A világban látható gonosz csak úgy győzhető le, ha a változás a szívekben kezdődik meg - tette hozzá.

Szentbeszédében a pápa ismét felhozta az egyház utóbbi években történt gyermekmolesztálási ügyeit. Ezekért az egyházfő korábban már bocsánatot kért. Mint fogalmazott, a Betlehemben megszületett gyermek Megváltó figyelmeztet: ilyen nem történhet meg többé.

XVI. Benedek ezután arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a Közel-Kelet békéjéért.

A Vatikán elismeri Izrael jogát az önálló államisághoz és a biztonsághoz, ugyanakkor támogatja a palesztinok önálló államának létrehozását. A pápa jövő tavasszal szentföldi látogatásra indul, amelytől a békefolyamat és a vallási párbeszéd fellendülését várják.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: