2009. április 27., hétfő

Fölényesen győzött a Fidesz Csepelen

Alacsony részvétel jellemezte a csepeli 3. számú egyéni önkormányzati körzetben megtartott időközi választást, melyen Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltje meggyőző fölénnyel nyert - értesült a Csepel.info.

A választáson délután 17:30 óráig a választópolgárok 20,08 százaléka vett részt. Az este 19:00 órás részvételi eredmény 24 százalék körül van, a Fidesz jelöltjére úgy tudjuk, hogy többen szavaztak, mint az összes többi párt jelöltjére.

A Csepel.info információi szerint az eredmény részletesen a következő:

MDF: 15 szavazat, 1,52%
SZDSZ: 30 szavazat, 3,04%
Fidesz: 505 szavazat, 51,22%
MSZP: 347 szavazat, 35,19%
MSZMP: 3 szavazat, 0,30%
Munkáspárt: 10 szavazat, 1,01%
Jobbik: 76 szavazat, 7,71%

A 2006-os önkormányzati választáson az MSZP jelöltje 40,85%-ot, a Fidesz jelöltje 32,63%-ot, az SZDSZ jelöltje 15,43%-ot ért el.

A lakótelep nyert! - a csepeli Fidesz közleménye

A Fidesz-KDNP-frakció első információi szerint Gárday Balázs, a Fidesz-KDNP egyéni önkormányzati képviselőjelöltje meggyőző fölénnyel, 50% feletti eredménnyel nyerte a csepeli 3. számú egyéni önkormányzati körzetben kiírt időközi választást. Ebben a körzetben 2006-ban az MSZP jelöltje 40,85%-ot, az SZDSZ jelöltje 15,43%-ot ért el, tehát még az őszödi beszéd kiszivárgása után is 55% szavazott az MSZP-s és SZDSZ-es jelöltekre.

A mai időközi választáson lakótelepünk, lakótársaink nyertek, mert az ész, a szív és a tisztesség képviselőjét választották. A lakótelep a változásra szavazott. A hitelesség és az emberekkel való együttérzés legyőzte az arcátlan pénzszórás és az elvtársi mutyi világát.

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki élt demokratikus állampolgári jogával, és részt vett a szavazáson.
Külön hálás szívvel köszönjük meg azoknak a választópolgároknak, akik a Fidesz-KDNP jelöltjére és programjára szavaztak. Ők az igazi győztesek.

De azok is nyertek, akik ma még másképp szavaztak, vagy nem vettek részt a szavazáson. Hiszen programunk az egész lakótelep érdekét, értékeinek megőrzését, fejlődését szolgálja.

Programunk főbb elemei:
- a Kiserdő pihenő-parkerdővé, erdei tornapályává alakítása,
- a Szabadság utcai családok megvédése az agglomerációs forgalomtól,
- a parkolási lehetőségek bővítése, korrigálása,
- a forgalmi rend felülvizsgálata, a közvilágítás fejlesztése,
- ne épüljön lakópark a Csikó iskola területén,
- a zöld felületek növelése és a játszóterek bővítése,
- a volt pedagógus szálló gyermekközpontú átalakítása.

A kerület vezetésétől és a jelenleg még többségi MSZP-től elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a lakótelep döntését, és ne akadályozzák a győztes programjának megvalósítását!

A Fidesz-KDNP képviselő-csoport immár tíz főre bővült, amelynek új tagja Noé László, a KDNP csepeli elnöke lesz. A mérnök végzettségű, de már nyugállományban lévő képviselő elsődleges feladata a Bajnai-féle MSZP-csomag legnagyobb károsultjainak, a nagycsaládok és a nyugdíjasok érdekképviselete lesz.

Gárday Balázs,
a 3. EÖVK képviselője (Fidesz-KDNP)

Németh Szilárd
frakcióvezető (Fidesz-KDNP)
(Csepel.info)

Nincsenek megjegyzések: