2009. április 30., csütörtök


Túl nagy lenne a botrány, ha kiderülne, kik ölték meg Nórát

Nincs konkrét nyomozati eredménye a rendőrségnek a Kiskunlacházán öt hónapja meggyilkolt tizennégy éves lány ügyében. Helybeliek tudni vélik, kik voltak a tettesek, s szerintük azért nem tartóztatják le őket, mert túl nagy lenne a botrány. Egy magyar leány élete ezek szerint mit sem számít.

"Hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében" – ámította a közvéleményt Ármos Sándor rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya december utolsó napjaiban. A főtiszt még azt is hozzátette, szorul a hurok az elkövető körül. Öt hónap telt el a bűntény óta, de előrelépés vagy gyanúsított még nincs.

A kiskunlacháziak közül többen tudni vélik és elmondták: szerintük a rendőrök tudják, hogy kik az elkövetők, s csak azért nem hozzák nyilvánosságra, mert nem akarják, hogy kiderüljön a származásuk. Egy nagymama arról számolt be, hogy a gyerekeket már nappal sem nagyon engedik el otthonról egyedül. Az asszony úgy érzi, a hatóságok – s így az állam – magukra hagyták őket, félelemben élnek.

Kiskunlacházán a hét végén avatták fel a november 22-én megerőszakolt és meggyilkolt Horák Nóra emlékhelyét, koszorúját az Olaszliszkán cigányok által halálra vert Szögi Lajos családja is elhelyezte.

Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta, közelednek a megoldáshoz, már több mint ötszáz tanút hallgattak meg, százhúsz DNS-tesztet végeztek el és húsz esetben hazugságvizsgálatot is végeztek, de a nevezett megoldás az még elég távolinak tűnik, duma, ígérgetés, sunyi képmutatás persze van.

Közben a hitvány, hazug és képmutató Méltóságot Mindenkinek Mozgalom Tamás Gáspár Miklóssal és Horváth Áládárral élen tüntetett a tiszalöki gyilkosság apropóján, mondván: a cigányok származásuk miatt életveszélyben vannak. Jaj, szegények: minden eddig napvilágra került esetben kiderült, hogy egymást irtják, csak ilyenkor a hivatásos fajvédőik persze kussolnak.

A Lánchíd rádió ugyanakkor úgy tudja, a tiszalöki gyilkosság mögött nem rasszista indíték, hanem uzsoraügylet áll.

Érdekes kérdés az is, miként állapítható meg az áldozat származása, ha ez tabutéma, ha az elkövető személyéről van szó. Juhász Ferenc cigánytalpnyaló államtitkár hidegvérrel gyilkoló csoportról költött mesét annak ellenére, hogy a nyomozóknak semmiféle faji indítékról nincsenek adataik, mint ahogyan ezt a motivációt kizárták tavaly a pécsi cigányok elleni kézigránátos kettős gyilkosságnál, ahol az elkövető is természetesen cigány, mint kiderült, sőt mi több: az egyikük rendőr is volt korábban.

Teleki (szül: Orsós) László cigányügyekért felelős miniszterelnöki élősködő akkor erre úgy reagált, reméli, ki fog derülni, hogy rasszista támadás volt. Az uszító, rágalmazó hazudozása nem sok idő múlva kiderült: a támadást két cigánybűnöző követte el.

A rendőrség és a mindenhez dilettáns Draskovics elvtárs feltűnően következetlenül tűzi ki a nyomravezetői díjakat: míg több cigány áldozatnál tízmillió forintot ajánlottak fel néhány másodpercen belül, addig az Üllői úti trafikos gyilkosa csak egymillió forintot ért, a kiskunlacházi kislányt meggyilkoló tettesért pedig csak három hónap után tűztek ki tízmilliót. Persze, mit számít a magyar áldozat élete a cigányokéhoz képest.

Utóbbival kapcsolatban a cigánybűnözés ellen kellő eréllyel soha fel nem lépő, csak a hazafiakat véresre verető, EP-listavezetőt könnygázzal lefújató Bencze József elvtárs, országos sünkapitány hat nappal a gyilkosság után azt mondta: nyomravezetői díjat akkor tűznek ki, amikor a forró nyomos nyomozás nem vezet eredményre. Ezek szerint a cigány áldozatoknál a forró nyom percek alatt kihűl.

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió

Nincsenek megjegyzések: