2009. július 28., kedd


A kozmopolita-proli mentalitást ki kell irtani

Egyáltalán nem érzem tisztemnek a Barikád hasábjain Orbán Viktort megvédeni. Egyrészt nem szenved hiányt az őt védelmező, az ő nézőpontját megismertető orgánumokban a pártelnök, másrészt rövid irományomat inkább a kozmopolita-proli gátlástalanság ihlette, mintsem Orbán Viktor igaza.

Mint portálunkon is olvashatták a hírt, Nyakó István MSZP-s kozmopolita, a megélhetési politikusok mintapéldánya ismét és sokadszorra (23 millió román, "Nem lesz gázáremelés", "Szavazati jogot kapnak a románok és elveszik a munkahelyeket"...soroljam?) a lehető legalantasabb emberi (?) ösztönökre próbált hatni:

"Az MSZP szerint mindennél nyilvánvalóbb jelét adta érzéketlenségének a Fidesz elnöke; miközben a világ és Magyarország súlyos válságot él át, Orbán Viktor Mexikóban, a tengerparton próbálja elviselni a válság hatásait - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn. A képviselő úgy vélte, "a trópusi dőzsölés" a legvisszafogottabb számítások szerint is közel egymillió forintba kerül, közben egy átlagos magyar kereső egy évig él ennyi pénzből." -nyilatkozta volt Nyakó István.

Ha most Fidesz-közeli tollforgató volnék, bizony előhoznám Medgyessy Péter kubai nyaralását és jó nagy glosszát kerekítenék a szegénységpárti bankár varadero-i (Varadero Kubának a turisták közt igen népszerű partszakasza, ahol Medgyessy Péter és kedves felesége, Csaplár Katalin meghitt telelést töltött el 2002-ben) koktélozgatásáról, megtoldva a történetet Bárdos Andrással és Máté Krisztinával, lévén a "népszerű tévések" együtt nyaraltak-teleltek a Medgyessy-házaspárral, bár erre a legfiatalabb olvasók kevésbé emlékezhetnek.

A szokásosan unalmas Fidesz-glossza helyett inkább felhívnám a figyelmet a proli primitívségre és gátlástalanságra. Arra, hogy a legalantasabb emberi ösztönökre (jelen esetben az ostoba és mérhetetlenül primitív irigységre) politikailag mindig kifizetődő odahatni. Ahogy azt jelen esetben az egészségtelen kinézetű öregedő yuppie, Nyakó is tette. Az elmúlt tíz évben számtalanszor hallottam fiataloktól és középkorúaktól: a Kádár-rendszer MSZP-szavazói előbb-utóbb úgyis kihalnak és akkor eljön a szebb magyar jövendő.

Hogy kihalnak a gorenjés, Merkúr-zsigulis, pörköltszaftos atlétatrikós, kőbányai világosos, csirkefarhátos, "jajcsakebbőlbajnelegyen"-es, kannásboros gerinc- és hit nélküliek... nos, ez kétségtelen. Azonban azt hajlamosak vagyunk elfelejteni: ezeknek a képződményeknek vannak gyermekeik és vannak-lesznek unokáik. Akik a felmenők mentalitását tovább viszik és akikre a Nyakó-féle fehérjehalmazok és azok primitív propagandája továbbra is jóval nagyobb hatással lesz, mint bármilyen, a magyar valóságot feltáró kötetnyi tanulmány, vagy nemzetépítő eszme.

Amíg ez a gyomorforgató mentalitás jelen lesz a társadalomban és mindennapjainkban, amíg ilyen egyszerűen szavazatokra lehet váltani a műveletlenséget, tájékozatlanságot, kapzsiságot, butaságot és irigységet, addig igen nehéz lesz szűkebb vagy tágabb környezetünkben a nemzetről, vagy a kárpát-medencei túlélésről, gyarapodásról elmélkedni.

Ezt a mentalitást ki kell irtani.

Horváth Ádám

barikád.hu

Nincsenek megjegyzések: