2009. július 17., péntek

Orbán Viktor tizenkét pontja


A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnöki tisztségére előterjesztett jelölést elfogadom, az azzal járó munkát és felelősséget vállalom, és az itt olvasható programot terjesztem elő - olvasható a Fidesz elnökének Fundamentumok című programjában, melynek pontjait alább olvashatják.
1. A Fidesz szövetség, a szabad magyarok pártja.

2. A Fidesz stratégiai, bajtársi szövetségben él a magyar kereszténydemokraták pártjával, a KDNP-vel.

3. A Fidesz az Európai Néppárt családjának tagja.

4. A Fidesz megcélozza a a saját program alapján
álló, önálló kormányzást. Mint eddig, ezután sem köt koalíciót a kommunista diktatúra utódpártjával (MSZP) és a szélsőségekbe hajló jobboldali pártokkal.

5. A Fidesz keresi az együttműködést Magyarország minden polgárával, társadalmi többséget és nemzeti egységet épít.

6. A Fidesz a hűség pártja: ápolja tiszteli és továbbörökíti a nemzeti múltat, a hagyományt és büszkeséget, nagyra értékeli és kívánja a történelmi egyházak nemzetszolgálatát.

7. A Fidesz a törvényes rend pártja és ebben nem ismer alkut; védelmet nyújt a törvénytisztelő polgároknak és követeli a bűnözők gyors és kemény büntetését.

8. A Fidesz a családok támogatója, a gyermekek és fiatalok védelmezője, a demográfiai lejtmenet ellenfele, a nemzedékek együttműködésének pártja.

9. A Fidesz a munka pártja, a teljesítmény és a vállalkozó szellem pártfogója, a munkából élők boldogulását, gyarapodását segítő politikai közösség.

10. A Fidesz a kárpát-medencei magyarok határokon átívelő újraegyesítésének pártja.

11. A Fidesz Közép-Európa újjászervezése iránt elkötelezett atlantista párt.

12. A Fidesz jobboldali, modern, európai néppárt, amely képes megvédeni és jelenlegi válsághelyzetéből kivezetni Magyarországot.

Nincsenek megjegyzések: