2009. október 25., vasárnap

Az MSZP idiótája Szanyi Tibor

Gyalázatos alaknak nevezte Szanyi Sólyom Lászlót
2009. október 24. 19:51


MNO - PL
Gyalázatos alaknak nevezte egy szocialista országgyűlési képviselő blogjában a köztársasági elnököt. Szanyi Tibor a Hír Televíziónak telefonon már finomított kijelentésén. Azt mondta: azt tartja gyalázatos cselekedetnek, hogy ünnepi beszédében Sólyom László párhuzamot vont az MSZP és a Rákosi-korszak, valamint az MSZMP közé.

„A tisztánlátást abban, hogy '56 és a rendszerváltás alapkérdése ugyanaz, gyengítette az alapvető normák bizonytalanná válása is. Ez a bizonytalanság a morális válság. Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése ezt a morális válságot tette sokkoló módon nyílttá. Az alapoknak ezt az elbizonytalanodását erősítette meg és tette tartóssá a parlamenti többség, amikor a hatalom megszerzésének Őszödön bevallotta a módját, bizalmi szavazáson jóváhagyta” – Sólyom László ezen kijelentéseire miatt fakadt ki a szocialista képviselő.

Nyilvános internetes naplójában Szanyi Tibor válaszul gyalázatos alaknak nevezte Sólyom Lászlót. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az államfő szavai csak az egyik politikai oldal véleményét fejezik ki, holott Sólyomnak a nemzet egységét kellene megtestesíteni. Szanyi Tibor a hírTV-nek telefonon már jobban megválogatta szavait. A politikus kifogásolta, hogy a köztársasági elnök véleményt formált „aktuálpolitikai ügyekben”, és hogy azt a látszatot keltette: „valamiféle jogfolytonosság lenne a mostani 8 éves MSZP-s kormányzás, illetve a kommunista diktatúrák között”. Nem ezért váltottam rendszert, hogy a mocskos kommunistákat lássam viszont – tette hozzá a szocialista honatya.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: