2009. november 29., vasárnap


Megborotválkozott az mszp új üdvöskéje
2009. november 28. 19:34

A címbeli állítás nem vicc, ez a mai nap legfontosabb híre a züllött mszp háza táján. A vörös szegfűs banda elnöksége után ma a választmány is mesterházy attila miniszterelnök-jelöltségét támogatta, ezért a decemberi kongresszus is minden bizonnyal mesterházy mellett teszi le a voksát. A mai napon egy új mesterházy jelent meg elvtársai előtt: pofaszőrzetét eltüntette, zselézett haja alatt csillogott-villogott ifjonti pofabőre.
szolgai-naptar-2010

Ez az angolul és spanyolul perfektül beszélő mesterházy gyerek viharos karriert futott be az elmúlt években. A közgazdasági egyetem elvégzése után mindenféle ösztöndíjakkal bejárta Európát, aztán bekukkantott az emeszpébe, ahol már nagyon várták, 2003-ban – a fiatalítás jegyében – a vén bolsik beválasztották az országos elnökségbe. A választási ciklus kellős közepén, 2004 augusztusában országgyűlési képviselő lett egy kidőlt elvtársa helyett, két év múlva már a frakcióvezető egyik helyettese, idén áprilisban pedig – a pártelnöki székbe zsuppolt lendvai zsidónő helyett – a frakcióvezetői székbe csücsült. Azt rebesgetik, hogy a miniszterelnök-jelöltség után a pártelnökséget is szeretné elorozni lendvai zsidónőtől. Majd meglátjuk.

Amúgy ez a mesterházy gyerek nem él nagy lábon, klasszikus proli módjára tengődik. Legutóbbi vagyonbevallása szerint egy 68 négyzetméteres, óbudai panellakásban él feleségével és két gyermekével. Igaz, az elmúlt évtizedben számos rétet, szántót szerzett magának Alsóörsön, Balatonalmádiban és másutt, de villát, palotát még nem épített egyikre sem. Van viszont más építménye: 1996-ban Veszprémben vásárolt egy 16 négyzetméteres garázst, öt évvel később pedig még egyet. Összesen tehát 32 négyzetméternyi garázzsal rendelkezik Veszprémben. Hogy mire kell neki ez a két garázs, az rejtély. Talán ott tartják a megyei bolsevik sejtek illegális gyűléseiket.

Mondom, szerény körülmények között tengeti napjait mesterházy, nincs bankbetétje, nagy értékű festménye, márványszobra, terepjárója. Vagyonbevallása szerint viszont van tízmillió forint készpénze (bizonyára a dunyhában tartja), s 2008-ban használatra kapott egy hét és fél milliós értékű VW Passatot. Különben csóró.

Az mszp 35 éves üdvöskéje igazi baloldali politikus. Lemegy ő a nép, az éhes proletárok közé, elbeszélget velük, meghallgatja panaszaikat, önti beléjük az erőt, a vörös színű hitet. Mint nem oly rég Kisvárdán, egy majálison. Egy videofelvétel tanúsága szerint azonban a kisvárdai proletárok gyűrűjében mesterházy megingott. Arról beszélt ugyanis, hogy válsághelyzetben a dolgok változnak és „sajnos nem a jobbik irányban”. Szerintem fölöslegesen aggódott mesterházy: bízvást remélhetjük, hogy a jövő évi választásokon sikeresen szereplő Jobbikkal végre „a jobbik irányban” fognak változni a dolgok. Majd ő is megtapasztalja.

Az emeszpé mai választmányi ülése után mesterházy nyilatkozott a sajtónak. Ekkor tárta ország-világ elé szőrmentes orcáját. Ez is a párt megújulásának része. Eddig mesterházy volt az emeszpé vezetői közül az egyetlen, aki pofaszőrzetével is a jeles bolsevik vezéreket idézte: Lenint, Trockijt, Buharint és másokat. A pofaszőrzet eltűnt, a zselézett haj azonban megmaradt. Azzal talán voksokat lehet szerezni jövőre.

Mert mesterházy reménykedik a szükséges voksok megszerzésében. A választmányi ülés után tartott sajtótájékoztatón a zselézett hajú üdvöske mellett böfögött valamit erről a malacka-képű választmányi elnök és a bolsevik veterán, lendvai zsidónő is. Hogy most csapatmunka kell. Hogy mindenki fölsorakozik a zselézett haj mögé. A szőrtelen pofájú üdvöske azt is mondta, hogy a demokratikus pártokkal összefogásra van szükség bizonyos nemzeti kérdésekben. A zselézett hajú kijelentette, hogy ő bizony nagyon keményen fog harcolni „az igaz ügyért”. Jegyezzük meg jól: harcolni fog.

Végül mesterházy szólt azokról is, akikkel nincs párbeszéd. „A szélsőjobb persze más tészta” – szólt mesterházy. – „Ott ugyanis nem csupán versenyről lesz szó, hanem arról, hogy a demokrácia kényszerül háborút viselni az önkényuralommal szemben, éppen ezért ellenük kíméletlenül keményen” fog érvelni az emeszpés üdvöske. Az önkényuralmat a zselézett hajú ifjonc pártja testesíti meg: akkor most a demokrácia elleni harcra buzdít ez a mesterházy gyerek? Nem értem, de nem is érdekel. A lényeg: a zselézett hajú ember „izzó, forró kampányt” szeretne, mert szerinte „ez a meccs még nincsen lefutva”. Tehát harcolni kell az utolsó leheletig.

Ez a jelentéktelen mesterházy tehát harcolni fog. Mostani nyilatkozata után eszembe jutott az emeszpé tavaszi kongresszusa. Illetve annak záróakkordja. Ez a zselézett hajú már akkor is a harcon törte a fejét. Már akkor sejteni lehetett, hogy mesterházyból hamarosan nagy ember lesz a vörös szegfűs bandában A gordon bajnai miniszterelnök-jelöltségét megszavazó áprilisi, vörös kongresszuson a kis karrierista mesterházy addig mesterkedett, míg a színpadon a „jövő” emberei mellett jelölték ki a helyét: a pódium jobboldalán álldogált bajnai és lendvai mellett. Zselézett haj, bolsevik szakáll, vörös nyakkendő – minden kellék adva volt a későbbi sikerhez. Aztán felcsendült az Internacionálé. Az alanti felvételen is látható, hogy bajnai sumákolt, nem nagyon akarta énekelni ezt a szörnyű nótát. Mellette lendvai zsidónő vígan danolt, s még jobbra tőle a kis mesterházy szájából is süvített az éhes proletárok „ímája”. Hogy asszondja „ez a harc lesz a végső”. Ez az ember kádár jános halálakor 15 éves volt. S már akkor tudta a bolsevik himnuszt. Kíváncsi vagyok arra, el tudná-e énekelni hibátlanul a magyar Himnuszt, a Szózatot – a székely himnuszról nem is beszélve. Szerintem nem. Tényleg jól választottak: ő a vörösök zselézett reménysége. A festett hajú, rozoga zsidónő méltó örököse.

A jövő év tényleg „izzó, forró” lesz számukra. Akár egy tüzes kemence. A végső, lehengerlő vereséget hozó harc után.


Mesterházy és az Internacionálé:




Mesterházy Kisvárdán, az éhes proletárok körében:

Nincsenek megjegyzések: