2009. november 22., vasárnap

Szigetmonostori anziksz - újabb tesztüzem Sajóbábony után?


Tegnap valami történt egy szigetmonostori vendéglőben. Hogy mi, pontosan nem tudhatjuk, de a provokációs jelleg ordít,ezért ismét föl kell tenni a kérdést: vajon nem kormányzati támogatással folyik a magyar nép heccelése, a demokratikus választások ellehetetlenítése céljából?

Íme az MTI tudósítása a világot rengető pofonokról:

Pörzse Sándor, az Echo tv munkatársa szerint „éttermi szóváltás” és nem verekedés történt közte és Szigetmonostor alpolgármestere között péntek este egy helyi étteremben. A televíziós műsorvezető az MTI-nek szombaton azt mondta: fontolgatja, rágalmazásért feljelenti Nádas Zsoltot. (Ez vón’ a bevezető összefoglalás, a közlő rész eztán kezdődik:)

Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi szervezetének elnöke, aki egy asztaltársaságban ült az alpolgármesterrel, így szemtanúja volt az esetnek, az MTI-nek péntek este azt mondta: inzultálta, majd kétszer is megütötte Nádas Zsoltot Pörzse.


Nádas Zsolt, Szigetmonostor alpolgármestere

Az MTI megkeresésére Szigetmonostor alpolgármestere megerősítette a hírt, elmondva, hogy a tettlegesség hátterében egy, a gárdistákról szóló megjegyzés állt. Közlése szerint az asztaltársaságukban ülő egyik hölgy arról számolt be, hogy szem- és fültanúja volt, amint egy, az étterem felé tartó járművön utazó gárdista a megjelenésével, viselkedésével, szavaival megfélemlítette a környezetében lévő embereket. Pörzse, aki saját társaságával a mellettük lévő asztalnál ült, a gárdista szót meghallva felugrott és kikérte magának, hogy provokálják, mert állítása szerint „itt mindenki tudja, hogy ő gárdista” – idézte fel az esetet az alpolgármester. Szó szót követett, majd a tévés két ütést mért rám – mondta Nádas Zsolt.


Pörzse-fotó a baloldali Hetekben (Vörös Szilárd képe)

Pörzse Sándor az MTI megkeresésére szombat délelőtt azt mondta: a szocialista politikusok állításának „a fele sem igaz”. Közlése szerint családjával vacsorázott az étteremben, és a mellettük ülő „italozó” asztaltársaság – akikről azt sem tudta kik lehetnek –, személyesen őt provokálták és a gárdistákra tettek megjegyzéseket. A műsorvezető azt mondta, a gárdistákat szidalmazva „bukott polgármesternek” és „műsorvezetőnek” nevezték, tehát tudták, hogy ő ül az asztalnál. A provokáció miatt átszólt az asztalhoz, majd odament, és a férfi fülébe súgta, hogy fejezze be, mert a gárdistázás kellemetlenül érinti, ugyanis ő gárdaalapító, majd dulakodás is kialakult közöttük.

Kijelentette: „szemenszedett hazugság”, hogy az alpolgármesternek vérzett volna a szája, ugyanis sem az arcához, sem a testéhez nem ért, vele is voltak szemtanúk, és azt fontolgatja, rágalmazásért feljelentést tesz Nádas Zsolt ellen. A műsorvezető azt mondta, mindössze abban tartja hibásnak magát, hogy hagyta, hogy provokálják. Arra a kérdésre, hogy megütötte-e az alpolgármestert, úgy válaszolt: mit nevezünk ütésnek? Ha egy gyerek kap egy tockost, az ütés? Ha az az ütés, hogy az arcához hozzáértem és vérzett, akkor nem ütöttem meg.” Pörzse azt mondta: „inkább éttermi szóváltás, mit verekedés történt” az étteremben.

* * *

Stílusgyakorlat, az MTI első tudósításából:

„Az alpolgármester keserűen szólt arról, hogy ott kapta a verést, ahol őt mindenki ismeri és tiszteli: a saját településén és törzshelyén. Ez, illetve az fáj neki a legjobban, hogy egy jobboldali érzelmű ember nyílt színen nekironthat egy általa nem is ismert másiknak, csak mert neki nem tetsző szavakat hallott.”

A jövőben lesz még néhány ilyen hír, éppen csak annyi, hogy a baloldali hajlamú tömeg megnyugvással fogadja, amikor valakik végre nyílt színen neki fognak rontani jobboldali érzelmű embereknek… Ugyanis rossz az optikája 2006. október 23-ának, azt kell felülírni a többség emlékezetében

Az ilyen (MTI-közleményben olvasható!) kitételek tökéletesen alátámasztják a gyanút, hogy ezek az események (pl. Sajóbábony) nem spontán módon keletkeznek.

* * *

Szóval az MTI tudta, hogy „Pörzse két ütést mért Nádasra”. A rendőrség nem tudta (nincs hír vizsgálatról), maga Nádas sem ment a médiához, csak az MSZP-s komája.

Pörzse viszont védekezhet (naiv médiamunkás lehet, mert különben fölmutatott volna legalább három sebet az MTI-nek). De hát úgy kell neki, minek megy vendéglőbe, minek hall, minek megy egyáltalán az utcára. Őt már tesztelték, ő alkalmas médium lehet egy balhé kirobbantására.

* * *

Kiss Péter letaglózó beismerése

Kiss Péter szerint nincs helye az önbíráskodásnak – a szocialista alelnök ezt mondta az MTI-nek a Szigetmonostoron történtekkel kapcsolatban. Kiss szerint önmérsékletre és önuralomra van szükség.

Az MSZP alelnöke szerint nem szabad lángra lobbantani az izzó parazsat, hiszen ez csak egy szélsőséges politikai erő érdeke. Kiemelte: nem tűrhető el, hogy egy betiltott szervezet provokálja a demokratikus intézményrendszert.

A vezető MSZP-politikus jelenleg „a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter”




A politikai abszurd csimborasszója, hogy a társadalompolitika összehangolásáért felelős miniszter hiányolja a kormány hatékony fellépését, ami miatt van esély az „izzó parázs lángra lobbantására”.

A történtek után ismét föl kell tenni a kérdést: vajon nem kormányzati támogatással folyik a magyar nép heccelése, a demokratikus választások ellehetetlenítése céljából?

Végül az ígért tanulság: ne menj olyan vendéglőbe, amelyet nem százszázalékosan ismersz!

Ugyanez, a kampány hevében, a következő hónapokban eszkalálódni fog: Ne menj olyan moziba, amelyben ismeretlen is lehet! Ne szállj olyan buszra, amelyen nem ismersz mindenkit! Eszedbe ne jusson elmenni egy idegen településre! Kétszer is fontold meg, mit mondasz, ha idegen is hallhatja, pl. utcán, presszóban, üzemi étkezdében, piacon stb.

Ha a kormányra számítanál az elviselhetetlen élethelyzetek megelőzésében, jussanak eszedbe Kiss Péter „társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter” szavai – és ne reménykedj!!!




Nincsenek megjegyzések: