2009. november 23., hétfő


Van-e határa a bornírtságnak? – 1. rész: Bolgár György


A kormánypárti sajtó emblematikus figurái immár olyasfélén jelennek meg a médiában, mint a hivatásos uszítók anno, háborús időkben. Manapság talán Bolgár Györgyöt tekinthetjük a legnagyobbnak ebben a műfajban, jobbján-balján Gréczy Zsolt kormány-főtanácsadóval és Debreczeni Józseffel.

Szó szerinti idézet következik Bolgár Györgynek a rém objektív Népszavában november 20-án közölt publicisztikájából:

„Ehhez képest a Fidesz folyamatosan fúrja a külföldi tőkét, kurucosan ellenük igyekszik hangolni a magyar választót, és még emiatt is a kormánynak kell magyarázkodnia. A szokásos védekezési üzemmódban. Az új balliberális stratégiában tehát a Fidesz fegyverét kellene a Fidesz ellen fordítani. 1. A Fidesz hazudik, méghozzá gátlástalanul. 2. A hazugságokkal Magyarországot járatja le, olyan képet festve rólunk, amely alkalmas a külföldi beruházók elriasztására. 3. Az Apolló gumiabroncsgyártól a pécsi vízmű francia tulajdonosáig sokan kénytelenek távozni, de ebbe az ország rokkan bele. 4. Az ország infrastruktúrája, közlekedési hálózata ma sokkal alkalmasabb a beruházók fogadására, mint négy vagy nyolc éve. Versenyképesebbek vagyunk. 5. A baloldal által megerősített szociális háló még a példátlan világválság szorítását is túlélte, a társadalom nem roppant meg, alapjában nincs tehát szégyellni-, legföljebb sok javítanivaló.”

Mit üzen ez a pár sor?

1. A saját fegyverüket ellenük… tehát ha a Fidesz hazudik, gátlástalanul, akkor mi is hazudjunk, gátlástalanul. Ez vicces is lehetne, ám a tények ismeretében nem az. Ugyanis a Fidesz nem hazudik, de mert kínos dolgokat beszél, amiket nem hallgatunk szívesen, ezennel előállítjuk a saját felmentésünket, aztán mindent bele!

Ez a lelki átbillenés figyelhető meg az elmúlt nyolc hónap (cirka a Bajnai-kormány) balsajtóján. Ezek az emberek rettegnek valamitől, kimondhatjuk: a kormányváltástól. Nagyon fontos, hogy nem kifejezetten a Fidesz kormányra kerülésétől félnek, hanem minden más kormánytól, mint a mostani MSZP-s kormányzat. Azonnal nekiesnek mindenkinek, aki bírálni merészeli az MSZP-hatalmat, lett légyen az fideszes, jobbikos, SZDSZ-es, tudós, művész, sportoló, bárki.

Az igazság iránti olthatatlan vágy a napokban pontosan lemérhető lesz a Sláger (és valószínűleg a Danubius) frekvenciavesztett tulajdonosainak vádjaira adandó reakcióikon.

2. A fentiek fényében nyilvánvaló módon nem igaz Bolgár fixa ideája, hogy a Fidesz a „hazugságokkal Magyarországot járatja le, olyan képet festve rólunk, amely alkalmas a külföldi beruházók elriasztására.” Persze önmagát nem fogja kiszerkeszteni a 168 Órában közölt folytatásos félreértéseiben…

3. Az a helyzet, hogy kellene magyar kormány és magyar sajtó. Bolgár magyarul ír, de a magyarokat kizsákmányoló, kifosztó, innen extraprofitot kiszivattyúzó külföldiek érdekét valamiért mindig fontosabbnak tartja a magyarokénál. Lehet így is nézni a világot, de nem kell megsértődni, ha valaki figyelmezteti erre az embert.

4. Ha Bolgár szerint az ország infrastruktúrája ma jobb, mint volt négy vagy nyolc éve, akkor nem értem, miért nem hemzsegnek itt a külföldi befektetők? Mindenkit az ellenzék riaszt el a határon? Ez az egyetlen ország a világon, ahol a kormány semmiért sem felel, mindenről az ellenzék tehet.

És az miért nem számít a Bolgárok szemében, hogy a magyar falvak mind nagyobb hányada válik megközelíthetetlenné a felszámolt vasutak, a járhatatlanná romlott közutak (hihetetlen, de nemcsak autópályák kellenek!), a megritkult buszjáratok miatt.

„Versenyképesebbek vagyunk”. – Istenem, hol él ez az ember? Hát tessék ránézni bármelyik statisztikára! Rohamosan öregszik a társadalom, egyre több az analfabéta, egyre többen nem is hajlandók munkát vállalni, szétrohadt a szakképzés. Napi átlagban ötven képzett fiatal ment el innen az EU-tagságunk kezdete óta, mert itt képtelenség normális állást találni, és ez a folyamat erősödőben!

Az egyetemi oktatók panaszkodnak, hogy már a joghallgatók sem tudnak igazán olvasni, a diplomások kitörülhetik a f.-üket a papírjukkal.

Emlékszik még Bolgár, hogy a Peugeot–Citroen miért ment inkább Szlovákiába, mint Tatabányára? Mert a Csillag István-féle gazdasági tárca több mint egy év alatt sem volt képes megírni egy tízsoros nyilatkozatot a beruházás támogatásáról! Talán az ellenzék miatt sorolják Magyarországot a korrupciós listán olyan kedvezőtlenül?

Ki a versenyképes? Talán csak a melegturizmusban fejlődünk rendületlenül.

5. Aki itt látja a megerősített szociális hálót, hát az már tényleg nem normális. Ehhez akkora eszementség kell, amekkora Hitlernek volt 1945 tavaszán, amikor örvendezett azon a poénon, hogy milyen jó lesz, ha Berlin körül összeér a keleti és a nyugati front, mert akkor a katonákat az U-Bahnnal is át lehet majd csoportosítani.

Bolgár szerint „a társadalom nem roppant meg”.

Ha Bolgár megfordulna a magyar valóságban is, és nem csak a nevetséges betelefonálóival beszélgetne, akkor pontosan tudná, hogy a magyar társadalom elsöprő többségében momentán egyetlen dolog tartja a reményt: hogy

ENNEK A TÉBOLYNAK TAVASSZAL VÉGE LESZ.

Abban van igazsága Bolgárnak, hogy ez a várakozás közel sem jelent valami elsöprő Fidesz-győzelmet, de azt tudnia kell mindenkinek, hogy itt MSZP-kormány nyáron már nem lehet, mert akkor azok a százezrek, akik a tényleges munkájukkal még úgy-ahogy működtetik ezt az országot, biztosan föl fognak kelni.

Nincsenek megjegyzések: