2010. február 20., szombat

Nemtelen nevelés
Farkas Melinda
2010. február 20. 00:01


Ne csodálkozzon senki, ha szeptembertől merőben új szabályokkal szembesülnek az óvodákban. Ne nézzenek furcsán, ha az óvónéni rosszalló pillantást vet önökre, amiért kislányunk hajába rózsaszín masnit kötöttek, a hozzáillő bársonyszoknyáról és lakkcipőről már nem is beszélve. Ne lepődjenek meg, ha egy alapos feddés után arra kérik önöket, a jövőben ne forduljon elő hasonló eset, a gyermek nemiségét hangsúlyozó öltözék ugyanis szöges ellenétben áll az óvodák pedagógiai programjával.


Nem baj, ha a kisasszony eleinte tiltakozik, hogy vége a csipkés-fodros korszaknak, idővel hozzászokik a kevésbé csinos öltözékhez is. A hosszú fürtös hároméves járjon inkább nadrágban. Természetesen abból sem ajánlott a nőies szín, legyen inkább semleges, például szürke.

Arra az eshetőségre gondolni sem merek, hogy nem a lányok öltözködését igazítják a fiúkéhoz, hanem fordítva, és a kis Bencék a rózsaszín tüllszoknyában motoroznak majd eszeveszetten az udvaron.

A fent vázolt jövőkép sajnos nem utópia, hanem a közeljövő valósága. A Bajnai-kormány ugyanis – a szakmai szervezeteket megkerülve – titokban módosította az óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló jogszabályt. Ennek értelmében a következő nevelési év kezdetéig úgy kell módosítani az óvodai nevelési programokat, hogy a jövőben az intézményekben tudatosan kerüljék a nemi sztereotípiák erősítését.

A baloldali elit hatalomgyakorlásának utolsó pillanataiban is azon dolgozik, hogy Magyarország anyagi kifosztása után a lehető legnagyobb erkölcsi és szellemi pusztítást vigye véghez. Szakemberek szerint az óvodai program átalakításával, a nemi szerepek háttérbe szorításával egy világszerte terjedő, életveszélyes világnézetet, a gender ideológiát akarják beépíteni a hazai oktatásba. A radikális genderfeministák és a melegszervezetek zöme szerint nem férfinak és nőnek születünk, csupán a család és társadalom elvárásai nevelnek minket férfivá és nővé. Az ember valamiféle semleges lényként jön a világra, és mindenkinek alapvető joga, hogy maga határozza meg nemét, szexuális kapcsolatainak formáját, az utódok létrehozásának pedig nem egyetlen útja a hagyományos házasság. A gender ideológiának megfelelő kormányzati intézkedés volt a gyes és a gyed lerövidítése is, hiszen a szélsőséges világnézet szerint a gyermek rabszolgává teszi az anyát.

Az egyházak kézzel-lábbal tiltakoznak az új ideológia oktatásba történő beépítése ellen. Papp Kornél, a református zsinati oktatási iroda vezetője szerint a nemi sztereotípiák kerülése a gyakorlatban többek között azt jelenti, hogy a mesét olvasó óvónőnek egyes szülőnek és kettes szülőnek kell hívnia az apát és az anyát. Be kell avatkozni a gyerekek játékába is: ha például a kislány túl sokat babázik, meg kell próbálnunk rávenni, játsszon inkább a markolóval. Az egyházi szakértő szerint a kormány tudatos támadást indított a család ellen, a hagyományos anya- és apakép lerombolására törekszik. Ez végzetes következményekkel járhat, hiszen egyre több lesz a nemi identitását kereső, hagyományos családon kívül élő felnőtt, a magányos ember pedig sokkal jobban manipulálható.

A baloldali oktatási kormányzat már évek óta folytatja gyermekeink tudatos, tömeges butítását. Elég csak az iskolabezárásokra, az érettségi nevetségessé tételére vagy a buktatás megszüntetésére gondolni. A cél: gondolkodni képtelen embermasszává alakítani a jövőbeli szavazóbázist. A fentről vezényelt népbutítás ellen egyetlen fegyver létezik: a család. A szülőktől kapott értékrend és erkölcs az egyedüli, amely ellenállóvá tehet minket a manipulációval szemben. Földig kell hát rombolni azt is. A fiúból ne váljon határozott elképzelésekkel, szilárd jellemmel bíró apa, a lányból pedig ki kell irtani az anyai ösztönt. Teszik mindezt akkor, amikor minden évben több tízezerrel fogy a magyar lakosság száma. Ha nem állunk ellen, belátható időn belül írmagja sem marad a magyar nemzettudatnak.

http://www.karizmatikus.hu/gender.htm

Nincsenek megjegyzések: