2008. október 30., csütörtök

Bayer Zsolt: Recept
2008-10-30 06:27:50

Végy egy gátlástalan gazembert. Anélkül nem fog menni.

Adj hozzá ízlés szerint cinizmust, s éppen hatszor annyi hazugságot. S ígérj és ígértess. Választás előtt foglaltasd törvénybe a parlamenttel az adócsökkentési programot. Mondd el naponta, hogy az ország és a költségvetés és a gazdaság rendben van, s hogy minden ellenkező híresztelés az ellenzék hazugsága és aknamunkája csupán.

Így majd meg fogod nyerni a választásokat.
Ha megnyerted, híveid szűk körében ismerd és ismertesd el, hogy minden hazugság volt. Hivatkozz trükkök százaira s a nyugati világ pénzbőségére, amely nélkül már régen összeomlott volna minden. Így szétteríted a felelősséget, és mocskos bűntársaiddá teszed híveidet. Mert híveid gyávák és gerinctelenek amúgy is. Ha beismerő vallomásod szándékod ellenére nyilvánosságra kerül, ne ess kétségbe.

Utcai zavargások, tüntetések törnek ki? Követelik, hogy takarodj, mert mocskos, hazug, gátlástalan disznó vagy, aki az ellenkezőjét teszi annak, amit ígért? Nincsen semmi baj! Lövess közéjük. Vezényeld az utcára a hozzád hasonlóan gátlástalan, egyenruhába bújtatott vadállatokat, és veresd véresre a fél országot. A börtönökben alázd meg őket – jegyezzék meg egy életre, ki az úr a háznál. Közben tárd szét a kezed, s mondd cinikusan, hogy az igazságszolgáltatás teszi a dolgát. Mivel a népek nem kedvelik a kuka- meg autógyújtogatást, hát szervezd meg, hogy akkor is legyen kuka- meg autógyújtogatás, ha véletlenül nem lenne magától. Ehhez mindenképpen szükség van egy hozzád fogható gazemberre, azt tedd meg titkosszolgálatokért felelős miniszternek. S ne állj meg itt, félúton, megfelelő időközökben lövess bele a rendőrség székházába, miegyéb…

Közben havonta eszelj ki valami hangzatos nevű programot. Ezt nagyszabású sajtótájékoztatókon jelentsd be. Nem, egyáltalán nem számít, hogy már a sajtótájékoztatón tudod, hogy blöff és hazugság az egész, s hogy egyetlen programodból és ígéretedből sem lesz soha semmi. Ne félj attól, hogy a nép majd számon kéri. Nem fogja. A nép a végzet arra ítélt állata, mely minden rendnek malmán húzni fog… S tőled amúgy sem vár mást. Te már nyíltan vállalhatod, hogy egy hazudozó rohadék vagy. Így, programról programra egyensúlyozva töltsd a napokat. Majd csak történik valami. S ha történik, légy ügyes.

Például, ha kitör a nemzetközi válság. A válság nagy ajándék, ne feledd! Mindjárt hozzájuthatsz például egy halom pénzhez. Az IMF ad. Ezzel ismét nyersz néhány hetet, hónapot, s közben meg a most születő generációt is eladósíthatod egy életre, ami felettébb hasznos foglalatosság, mert így majd könnyebb lesz utódaidnak befogni a most születő generációk pofáját. Így készül a hatalom tortája.

Persze az is előfordulhat, hogy egy szép napon mégsem bírják tovább, és földhöz vágják a tortádat. Akkor csak arra kell ügyelned, hogy elsőként elmenekülhess, és biztonságos távolból közölhesd: te mindig mondtad, hogy ez egy kezelhetetlen, szélsőséges nép…

Vegül is, ennyit megér. S nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egyszer tényleg szétverik a pofádat. Pedig megérdemelnéd, de nagyon.

magyarhirlap.hu

Nincsenek megjegyzések: