2008. november 27., csütörtök

Kökény Mihály levélben sajnálkozott a kijelentései miatt
A gój motorosok helyreigazítást és bocsánatkérést várnak
2008. november 27. 13:10


MNO
Nyílt levélben fejezte ki sajnálkozását Kökény Mihály amiatt, hogy az Országgyűlésben a gój motorosok randalírozását emlegette. Az egyesület elnökének címzett írásban az MSZP-s képviselő elismeri, hogy kijelentései indokolatlanok voltak. Mészáros Imre helyreigazítást és bocsánatkérést vár a politikustól, különben perelni fog.

Kökény levelében ismerteti, hogy az Országgyűlés 2008. november 24-i ülésén napirend előtt elhangzott felszólalásában a Heves megyei Markhot Ferenc Kórház körül kialakult eseményekre is kitért, és ennek kapcsán elhangzott a következő két mondat: „És ami a Markhot Ferenc Kórház kálváriáját illeti, sokan kérdezik, szabad-e felkavarni a gyógyító munka nyugalmát, aláásni a betegek bizalmát, és ugyan mi a baj Egerrel. Számos más magáncég működtet ugyanis kórházakat zavartalanul, szerte az országban, Ózdtól Nagyatádig és Körmendig, és e városokban, közöttük a jobboldali vezetésű településeken nem sérelmezik a magánbefektetők jelenlétét, nem randalíroznak gój motorosok, és nem fenyegetik a cégvezetők otthonait.”

Ezek után Kökény arról ír, hogy elfogadja Mészáros Imrének azt a helyzetértékelését, mely szerint az, hogy az egyik egri demonstráción egy felolvasott szöveg után szimpátiájukat a motorok hangjával támasztották alá, nem minősíthető randalírozásnak, ezért részéről ennek a kifejezésnek a használata indokolatlan volt.

Egyetért a gój motorosok elnökével abban, hogy egy jogállamban minden alkotmányosan működő civil szervezetnek joga van a jó hírnévhez, illetve annak védelméhez. Őszintén sajnálja, hogy az eseményeknek részéről történő ilyen minősítése azt a látszatot eredményezte, hogy nem tartja tiszteletben az egyesület alkotmányban foglalt jogait. Arról is biztosítja Mészárost, hogy ez nem állt szándékában.

Mészáros perelni fog?

Az egyesület elnöke az MNO-hoz eljuttatott válaszában felhívja Kökény figyelmét arra, hogy nem szövegértelmezési ügyben kereste meg, hanem helyreigazítást és bocsánatkérést vár tőle. Felhívja Kökény figyelmét arra is, hogy több hamis és sértő állítást fogalmazott meg felszólalásában, mert a randalírozás mellett azt is kijelentette, hogy a motorosok a HospInvest vezetőinek otthonát fenyegették. Mészáros ismét kijelentette, hogy nem randalíroztak és egyetlen egy alkalommal sem fenyegettek cégvezetőket otthonaiknál, as arra kéri Kökényt, hogy ezen hamis állításait vonja vissza és kérjen bocsánatot az egyesülettől. Végezetül közli, hogy Kökény levelének tartalmát, a fenti hiányosságok miatt nem tudja elfogadni és amennyiben ez a végleges válasz, úgy kénytelen lesz jogi eszközökhöz folyamodni.

(OS, MNO)

Nincsenek megjegyzések: