2008. november 27., csütörtök

Bölcsődekoncepció MSZP-módra

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata felszólítja a miniszterelnök feleségét, hogy a jövőben tartózkodjon a gyermekes családokat hátrányosan érintő kijelentések megtételétől.


Az elmúlt időszakban egyre többet hallottunk arról, hogy Dobrev Klára, illetve MSZP-s politikusok hogyan vélekednek a hagyományos, konzervatív családmodell és a bölcsődei elhelyezés összefüggéséről.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata ebben a kérdésben másként gondolkodik, illetve más célok megvalósítását tekinti elsődlegesnek. Ezért "Bölcsődekoncepció MSZP módon" címmel
szakmai konferenciát, kerekasztal beszélgetést szervezett a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata.

***

A rendezvényen elfogadott állásfoglalás az alábbiakban olvasható:

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozatának állásfoglalása a bölcsődei nevelésről

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata visszautasítja Dobrev Klára azon törekvéseit, amellyel a hagyományos családmodellt támadja. Túl azon. Hogy a szocialista kormány megélhetési válságba sodorta a családokat, most a miniszterelnök feleségének javaslata alapján a GYES és a GYED rendszerének átalakításával a kisgyermeket nevelő édesanyáktól is pénzt kívánnak elvonni.
Dobrev Klára javaslata durva támadás a gyermeket nevelő fiatal családok ellen.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Női Tagozata felszólítja a miniszterelnök feleségét, hogy a jövőben tartózkodjon a gyermekes családokat hátrányosan érintő kijelentések megtételétől. Befolyását abban az irányban fejtse ki, hogy a szocialista kormány oldja meg a fiatalok otthonteremtési gondjait, biztosítson számukra a képzettségüknek megfelelő munkalehetőséget és olyan fizetést, amelyből a családjukat el tudják tartani.

Az ország minden településén építsen európai színvonalú bölcsődét és óvodát, amelyekben a szülők gyermekeiket el tudják helyezni. Segítse elő az intézményi normatívák növekedését, továbbá a bölcsődei és óvodai dolgozók munkájának megbecsülését azzal, hogy a 2009-es esztendő ne jelenthessen számukra reálkereset csökkenést.

Továbbá támogassa a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Női Tagozatának azon javaslatait,

- hogy a GYES igénybevételi idejét a gyermek 8 éves koráig a szülő bármikor, megszakítással is igénybe vehesse, hogy az intézmények nyitvatartása - természetesen a források biztosítása mellett - a szülők munkahelyi elfoglaltságához igazodjon;

- hogy a kisgyermekes anyák, gyermekek miatti táppénzfizetési kötelezettségét az állam a munkáltatótól átvállalja;

- hogy a női részmunkaidős foglalkoztatás adómentességét biztosítsa.

Budapest, 2008. november 26.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: