2008. november 27., csütörtök

"Tegyék világossá mi lesz a gáz árával"

A gázár és a gázártámogatás körül kialakult homályos helyzetről ismertette csütörtökön reggel a Fidesz állásfoglalását Szíjjártó Péter pártszóvivő - kifejtve, hogy a kedden megszavazott megszorító intézkedések igen komoly életszínvonal-csökkenést fognak hozni.

A Fidesz szóvivője kijelentette, hogy olyan megszorító intézkedésekről döntött kedden az országgyűlés kormánypárti része, amelyek életszínvonal-csökkenést hoznak a családoknak, a közalkalmazottaknak és a nyugdíjasokat is nagyon nehéz helyzetbe hozzák, de lesznek vállalkozások is, akik nem tudják majd fizetni a számláikat. Tegnap derült ki az is - fogalmazott -, hogy a jövő év elejétől 10 százalékkal növekedni fog a villany ára.

Nehezíti továbbá a helyzetet egyrészt - és további emelkedéseket hoz - a Robin Hood adó miatt kialakuló költségáthárítás és a világpiaci árak emelkedése - mondta Szíjjártó. Másrészt az a tény, hogy negyedével csökken a gázártámogatások költségvetési előirányzata, szintén növelni fogja a családok gázszámláját. Kijelentette: időszerű felszólítani a kormányt, hogy most már végre egyértelműen, világosan jelentse ki, nem fogják emelni jövőre a gáz fogyasztói árát.

Újságírói kérdésre válaszolva, úgy értékelte Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő tegnapi azon bejelentését, miszerint 210-re megszűnnek a központi fűtéstámogatási rendszerek, hogy ez brutális intézkedés. Hozzátette, ezért is fontos lenne, ha most bejelentenék: nem terveznek jövőre gázáremelést.
(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: