2009. január 31., szombat


Sátán rabbi, el a kezekkel a Szent Koronától! (Helyszíni tudósításunk a Várból + a teljes kiáltvány + kommentárunk)
2009. január 30. 18:42
HunHír.Hu (Tudósítónktól)

sztkorona.jpgEzekben a percekben ért véget az össznemzeti tiltakozás a Szent Korona zálogba adása, a magyar föld és a magyar vagyon elkótyavetyélése, ivóvízkincsünk jelzálogba adása, illetve az elmúlt időszakok negatív, nemzetellenes történései elleni fellépésként a budai Várban.

A több ezer résztvevő, a civil szervezetek hívó szavára megjelent hatalmas tömeg közfelkiáltással fogadta el azt a 14 pontot, amelyben a magyarság megmaradásának vagyona megtartásának, az elkobzott vagyon visszavételének a legfontosabb pontjait rögzítették. Számos szónok hívta fel a figyelmet arra, hogy a Szent Korona nemcsak egy jelkép, nemcsak egy tárgy, hanem a magyar jogrend alapja, és éppen ezért nem rendelkezhet róla senki sem, főleg nem az érvénytelen Alkotmány szellemében.

Ismételten megerősítést nyert, hogy a privatizáció során elrabolt vagyon visszakövetelhető, és Morvai Krisztina, az est egyik szónoka megerősítette: az IMF-hitelt semmikképpen sem fizetjük vissza. A Nemzeti Front képviseletében felszólaló Schuster Lóránt - utalva a gyarmati sorba taszított magyarság mindennapos szenvedéseire és megaláztatására - képletes szavakkal ecsetelve úgy foglalt állást: jelen európai helyzetünkben úgy néz ki, Magyarországon lesz az első rabszolgafelkelés.

Morvai felolvasta azt a levelét, amelyet az IMF-nek küldött, s ebben leszögezte: a nemzetközi bankvilág urai olyan emberekkel álltak szóba, akik csalással kerültek hatalomra, és akiket elutasít a magyar társadalom. Morvai megismételte, hogy nem akarunk rabszolgák lenni a gyarmaton és minden erőnkkel harcolni fogunk szabadságunkért.

A tüntetésen elhangzott, hogy a Szent Koronát az amerikai állam a magyar népnek adta vissza, így politikusok, csalással hatalomra kerülő miniszterek és a miniszterelnök semmiképpen sem rendelkezhet sorsa felől. A demonstráción két nappal ezelőtt létrehozott két gazdasági munkacsoport által összeállított petíciót, amely a megmaradt magyar köztulajdont hivatott védeni, illetve az elrabolt vagyon visszaszerzésének lehetséges módozatait vázolta fel, átnyújtották az Alkotmánybíróság egyik alkalmazottjának.

Egyértelműen megállapítást nyert, és ezt a HVIM vezetője, Zagyva Gyula hangsúlyozta is, hogy a sokat mondogatott szembenállások és ellentétek adott cél miatt már eltűnőben vannak a nemzeti radikális oldalon, s a nagyszámú szervezet által összehívott tömeg együttes fellépése is jelzi a közös cselekvés szükségességét. Abban mindenki egyetértett, hogy az utolsó percekben van a nemzet, de talán az eddigi tüntetésekhez képest most fogalmazták meg a leghatározottabban és legegyértelműbben a jelenlévők - és ezt közfelkiáltással jelezték is -, hogy a saját generációjuk, és a jövő nemzedék érdekében minden eszközzel harcolni fognak a magyar megmaradásért.

Az Árpád-sávos nemzeti színű zászlók alatt vonuló sokaság üdvrivalgások közepette hagyta el az Alkotmánybíróság épületének helyet adó szűk Donáti utcát, ahol a rendezvény a Szózat közös eléneklésével ért véget.

Az iszonyú mértékű rendőri biztosítás, a pajzsos robotzsaruk jelenléte nem zavarta a tömeget, amely békésen, jó hangulatban, de elszántan és a zászlókat az utcán is lobogtatva hagyta el a helyszínt.

Érdekes színfoltja volt az eseménynek, amikor a magyar királyi honvédség egyenruhájába öltözött Nemzeti Őrsereg végigvonult a budai utcákon, zárt alakzatban a Batthyány térig. Ilyen jellegű vonulást nem látott a sokat megért Buda a Becsület napja óta.

***

Kiáltvány
a magyar nemzethez

Sátán, el a Szent Koronától!


1. Követeljük a magyar nemzet önrendelkezési jogának érvényesítését!
2. Követeljük a magyar nemzetet megengedhetetlen módon, a kollektív bűnösség elve alapján sújtó trianoni és párizsi békediktátumok fölülvizsgálatát, és történelmi igazság szolgáltatását Magyarország valamint az egész magyar nemzet részére!
3. Követeljük a jogállamiság és a népfelség érvényesítését!
4. Követeljük a magyar állampolgárság alanyi jogon való visszaadását a magyar állampolgárságától akarata ellenére megfosztott, minden magyar ember számára.
5. Követeljük az Alkotmánybíróság törvényes működését, a huszadik éve tartó törvénytelen működés okozóinak felelősségre vonását!
6. Követeljük a Magyar Nemzeti Bank népképviseleti ellenőrzését, és a magyar nép kárára elkövetett pénzügyi manőverek számonkérését!
7. Követeljük a mesterségesen, politikai eszközökkel létrehozott államadósság átütemezését, a nemzeti szuverenitást súlyosan korlátozó monetáris függőség felszámolását!
8. Követeljük, hogy a közrendet állami szervek tartsák fenn! Követeljük a magánhadseregek teljes körű felszámolását!
9. Követeljük a nemzeti vagyon haladéktalan felleltározását, és átfogó, országmentő nemzetgazdasági terv elkészítését!
10. Követeljük a szociális érdekérvényesítés alkotmányos és bírói garanciáját, a hajléktalanság, a fagyhalál jelenségének teljes körű felszámolását!
11. Követeljük a magzat, a gyermek, az ifjú- és idős kori élet védelmét!
12. Követeljük minden törvénytelen, a népképviseleti szervek ellenőrzése alatt nem álló, titkos szervezet és az általuk megtestesített magánhatalom felszámolását!
13. Követeljük a Szent Korona és valamennyi nemzeti szimbólum megkérdőjelezhetetlen és támadhatatlan, alkotmányos és bírói védelmét!
14. Követeljük a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását, amelynek középpontjában a Szent Korona tan és értékrend áll!


Budapest, 2009. január 30-án

Az össznemzeti tüntetés részvevői



HunHír.Hu kommentár:
Egy nemzeti újságíró számára tényleg teljesen felemelő érzés volt egy olyan rendezvényről tudósítania, ahol a radikáloldal sajnos megszokott, egymás elleni acsarkodása helyett egy egyívású tömeg egyetértést sugárzó, kimutató közös fellépését dokumentálhatta. Amikor Morvai Krisztina, Papp Lajos, Schuster Lóránt, Zagyva Gyula, Kiss Dénes állt a színpadon, illetve fejtette ki gondolatait, nemzetmentő megállapításait. De a kritikáját is ki kell mondania, ami nem a bántást, hanem az okulást szolgálhatja. Volt egy időkeret, amelyet a szónokok többsége betartott. De ez a rendezvény most nem arról szólt, hogy például Rácz Sándor - minden tisztelet 56-ért - fél órán keresztül ismételgesse megszokott sablonjait, s nagytiszteletű Hegedűs püspök úr is jócskán túllépte az időt. Meg kéne érteni mindenkinek, s Csurka rendezvényeinek negatív tapasztalata is irányadó lehet: egy többszereplős rendezvényen nem a beszédek hosszúsága, hanem tömör, pörgő, és rövid időtartama tudja folyamatos lázban tartani a tömeget. És olyan bakit sem szabad elkövetni a rendezőknek, hogy beszél egy ismert közszereplő, Papp Lajos, s éppen ezalatt adják át a petíciót az Alkotmánybíróság megbízottjának. Az emberek persze fejüket nyújtogatták, hogy mi történik elöl, a fotósok a petícióátadást akarták rögzíteni, s Papp professzor kénytelen volt egy megosztott figyelmű tömeg előtt emlékeztetni többek között Trianon igazságtalanságára.

Nincsenek megjegyzések: