2009. március 31., kedd

2009-03-31 09:16
Bolsevik módszerek az MSZP-ben?

Bolsevik módszerek az MSZP-ben, keresi a fecsegőt a pártvezetés. A kormányközeli Népszabadság értesülése szerint bekérették az elnökségi tagok szombati mobilhíváslistáját, hogy kiderüljön, ki szivárogtatta ki idő előtt Gyurcsány Ferenc lemondásának hírét.

Az első sajtóértesülések arról szóltak, a pártelnököt a megyei elnökök kényszerítették lemondásra. Csakhogy a megyei elnökök közleménye szerint a pártelnök lemondását kész tényként közölték velük az elnökség meg nem nevezett tagjai, és ők csak ahhoz ragaszkodtak, hogy Gyurcsány azonnal távozzon az MSZP éléről, és ne várja meg az európai parlamenti választást.

Gyurcsány lépése Bajnai bukásához vezethet

Gyurcsány Ferenc ma reggel a megyei elnökökkel egyeztet, a tárgyaláson a párt- és a frakció vezetői is részt vesznek. Egyes hírek szerint Gyurcsány a rendkívüli kongresszuson bejelenti ugyan lemondását, de az elnökválasztáson ismét elindul. Ez a lépése viszont könnyen Bajnai Gordon bukásához vezethet, miután az SZDSZ előre megüzente, ha Gyurcsány pártelnök marad, a liberálisok nem szavazzák meg Bajnai miniszterelnökké választását.

A kormányfőjelölt szerint is kutyakomédia

Bajnai Gordon megkezdte a tárgyalásokat kormánya minisztereiről. A kormányközeli Népszabadság úgy tudja, a jelölt teljes diszkréciót próbál tartani, ezért még a legközelebbi munkatársai sem tudhatnak arról, kiket szemelt ki a kulcsfontosságú tárcák élére.

A titoktartás oka, hogy Bajnai maga is kutyakomédiának tartja az elmúlt hét miniszterelnökjelölt-keresését, és szeretné megelőzni, hogy az általa kiszemelt, tiszteletben álló embereket meghurcolja a politika és a sajtó.

Úgy tudni, a miniszterelnök-jelölt a pénzügyi, a gazdasági, a szociális és az igazságügyi miniszter kiválasztásához ragaszkodik.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: