2009. április 26., vasárnap

2009-04-25 18:51
Kopogtatócédula-botrány: vizsgálatot ígért Fodor

Vizsgálatot ígért az újabb kopogtatócédula-botrányba keveredett liberális párt elnöke. Fodor Gábor azt mondta: a vizsgálat eredményének ismeretében döntik el, van-e az ügyben a párt vezetésének tennivalója vagy sem. A Borsod megyei Szendrőn étkezési utalványokért vásárolták fel az ajánlószelvényeket.



„Nem állunk rosszul. Sőt, azt kell mondjam, terveink szerint jól állunk. Bizakodóan nézünk a jövőbe. Én itt most felmutatok Önöknek 141 olyan kopogtatócédulát, amit én és feleségem gyűjtöttünk össze. Kopogtatócédula-gyűjtés során nagyon sok tapasztalatot szereztünk” – mondta Szent-Iványi István, az országos tanács SZDSZ-es elnöke.

A boltosnak tűnt fel

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn is gyűjtöttek ajánlószelvényeket. Az aktivisták 500 forintos étkezési utalványt kínáltak a cédulákért a kisváros szegények lakta utcáiban. Az eladók buktatták le őket, az egyik boltosnak feltűnt, hogy szokatlanul sokan vásárolnak jegyre. A rendőrség négy ember ellen indított eljárást a választások rendje elleni bűncselekmény gyanújával.

Szendrő polgármesterét a helyi választási iroda úgy tájékoztatta, hogy a kopogtatócédulákat az SZDSZ nevében vásárolták fel. A liberális párt Borsod megyei elnöke tavaly szeptemberig Fodor Gábor támogatója, az elnökválasztási csalásban érintett T. Asztalos Ildikó volt, akit Novák Éva vállalkozó váltott.

Fodor: Mindent meg fogunk vizsgálni

„Jó néhányan nagyon sokat dolgoztak ezen, hogy a kopogtatócédulák rendben legyenek. És ez rendben is van, ebből a szempontból. Szó nem érheti a ház elejét. De hát természetesen minden gyanúval kapcsolatos hírt meg fogunk vizsgálni, és a vizsgálat alapján el fogjuk dönteni, hogy azok megalapozottak voltak, vagy pedig megalapozatlanok” – nyilatkozta Fodor Gábor SZDSZ-es elnök.

Az SZDSZ országos tanácsa az európai parlamenti lista 4. helyére Mohácsi Viktória helyett a szintén cigány származású Ignácz Józsefet, a Baranya megyei Besence polgármesterét választotta. Mohácsi Viktória a hivatalos magyarázat szerint azért lépett vissza a jelöltségtől, hogy hatékonyabban léphessen fel a magyarországi iskolai szegregáció ellen.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: