2009. május 23., szombat


2009-05-22 20:03
Hagyó igény szerinti temetést garantál...

A Budapesti Temetkezési Vállalat és egy életbiztosításokkal is házaló magántársaság reklámarca lett Hagyó Miklós. A szerkesztőségünket értesítő felháborodott nyugdíjasok viszont azt mondják: jobb lenne, ha a szocialista politikus inkább a még élő fővárosi polgárokkal foglalkozna.


„A fővárosi temetők nyitottak az egyéni igények szerinti szolgáltatásokra, de folyamatosan keresik a szociálisan érzékeny megoldásokat. A nemzetközi tapasztalatok alapján meghonosított kegyeleti célú biztosítás is ilyen” – ezzel az ajánlattal kampányol több ezer fővárosi családnál a szocialista főpolgármester-helyettes. Hagyó Miklós fényképes propagandaanyaga egy borítékba került a Budapesti Temetkezési Vállalat és egy magánbiztosító szórólapjával, amely azt ajánlja az ügyfeleknek: már életükben gondoskodhatnak a végtisztességről, és megkímélhetik szeretteiket az ügyintézéssel járó későbbi terhektől. Hagyó a hírTV-nek nem, csak az egyik kereskedelmi csatornának nyilatkozott.

„Én személyesen borítékolási kérdéssel nem foglalkozom, azonban mindazt, amit leírtam, mindazt a szórólapot, amit elküldtünk, ami rám vonatkozik személyesen, ott egy 100 százalékos fővárosi tulajdonban lévő, 100 százalékosan megbízható fővárosi céget ajánlottam a legkiszolgáltatottabb, legnehezebb helyzetben lévő családoknak, akik ilyenkor óhatatlanul is ilyen helyzetbe kerülnek” – nyilatkozta Hagyó.

A magánbiztosítót a Budapesti Temetkezési Intézet nevében ajánló Simóka Kálmánné vezérigazgatót a Hír Televíziónak nem sikerült elérnie, a fővárosi MSZP frakciónak pedig egyelőre nincs véleménye arról, hogy a főpolgármester-helyettes a temetkezési vállalat reklámarca lett.

A szociális témák iránt elmondása szerint különösen érzékeny Demszky Gábor ezúttal is menekült riporterünk kérdései elől. „Még egyszer megismétlem, a hírTV-nek nem adok nyilatkozatot” – mondta Demszky.

Hagyó Miklós csütörtökön 13 ezer nyugdíjas előtt vehette át az Arénában a Tisztelet Társasága által alapított Tisztelet díjat. Az elismerést minden évben azok kapják, akik a civil szervezet szerint sokat tesznek a szépkorúakért.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: