2009. július 24., péntek



BALHÉS KIESÉS

Az Újpest kiesett az Európa Ligából. A magyar csapat büntetésre is számíthat.
Nem múlt el balhé nélkül az Újpest FC–Steaua Bucuresti labdarúgó Európa Liga selejtező mérkőzés. A meccs szünetében a hazaiak görögtűzzel dobálták meg a román drukkereket, ők pedig székekkel kezdtek el dobálózni. A szurkolói rendbontások miatt a rohamrendőrök könnygázt is bevetettek a vendégek fanatikusai ellen.


A román drukkerek egyébként már a meccs előtt sem nyughattak . Egyikük ugyanis egy "Erdély a milyénk" feliratú transzparenst lebegtetett a stadion előtt.

A magyar szurkolók nem felejtették el a románok múlt heti gyalázkodó transzparensét, és a meccs szünetében a következőt üzenték a vendégszurkolóknak: "Honnan tudod, hogy cigány vagy? Románul beszélsz." Egy másikon pedig ezt üzenték: "A magyar édesanyák a legszebb asszonyok a világon, olyan gyönyörűek, amilyenekről ti álmodni sem mertek. A leendő királyaitok".

A második félidő egyébként szurkolói rendbontás miatt bő 20 perces késéssel kezdődött csak el.

A meccs lefújása után néhány perccel a B teraszról távozó nézők egy része minden előjel nélkül lerohant a szektor lépcsőjén, majd kidöntötte az ott felállított korlátot, hogy így jusson a stadiont elhagyó vendégszurkolók közelébe. A rendőri alakulatok azonnal felsorakoztak velük szemben és megpróbálták visszaszorítani őket. A rendőrök felé görögtüzek, lécdarabok, szotyis zacskók, poharak repültek, ők pedig válaszul könnygázzal szorították hátra a megvadult fanatikusokat.

A forró hangulatú találkozó 2 : 1-es Steaua sikerrel végződött, így a románok örülhetnek.

---------------


Nyolc magyar rendőr megsérült, amikor péntek hajnalban összeütközött egy, a Steaua Bucuresti román szurkolóit szállító busz egy rendőrautóval Nagylak közelében.

A mikrobuszt először nekitolta az előtte haladó rendőrautónak - amelynek sikerült kitérnie, így az csak könnyebben rongálódott meg -, majd egy másik szurkolói busznak.

A balesetben a Készenléti Rendőrség nyolc munkatársa sérült meg, négyen súlyosan, négyen könnyebben, őket a makói kórházba és szegedi klinikákra szállították a mentők.

A helyszínelés és a baleset okainak feltárása jelenleg is tart.

Nincsenek megjegyzések: