2009. szeptember 22., kedd

Őrület
Torkos Matild
2009. szeptember 22. 00:01


Magyar Nemzet
„Ez őrület” – válaszolta Mesterházy Attila, a szocialista párt parlamenti frakciójának vezetője arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Orbán Viktor nyilatkozatáról, mely szerint ha a Fidesz kormányra kerül, azonnal visszavonja a 2010-es költségvetést. Mesterházy szerint ez teljes káoszt okozna az országban.

Mesterházyék „takarékos, a realitásokkal számoló” költségvetést ígérnek nekünk. Eközben a Gyurcsány Ferenc által a kormányzati posztokra ültetett marionettfigurák – a pislogó dublőrrel, gágogó Gordonnal az élen – teljes gőzzel azon dolgoznak, hogy a megszorító, lakosságnyomorító intézkedések bevezetésével kielégítsék a valutaalap reformigényét, ezzel párhuzamosan a választásokig nyert időtartam alatt minél több olyan szerződést üssenek nyélbe, ami a gazdasági klientúrájuk érdekeit szolgálja.

Például a minden részletében gyanús sukorói szerencsejátékbarlang-bizniszt, hogy csak hatalmas kártérítéssel lehessen majd felbontani a szerződést. A leszakadt térségek felzárkóztatására szánt uniós forrásokat az utolsó rendelkezésükre álló percig igyekeznek a kebelbarát cégekhez csatornáztatni, az sem zavarja őket, ha a pénzből éppen egy szocialista képviselő magáncége épít szállodát. Most éppen gőzerővel szeretnének dobra verni néhány, a Molnár Lajos és Horváth Ágnes nevével fémjelzett reformőrület jegyében kiürített egészségügyi intézményt.

Az egészségügyi rendszerünk összeomlott. Kórházigazgatók fenyegetik a kormányt éhségsztrájkkal, ha nem kapják meg a működésükhöz feltétlenül szükséges állami forrást. Nemrég egy ötvenhárom éves férfi halt meg csak azért, mert ahelyett, hogy a kivizsgálására és a gyógyítására összpontosíthattak volna az orvosok, olyan „szakmai szabályokat” írt elő számukra az egészségügyi kormányzat, amely állandósult káoszhoz, naponta bekövetkező értelmetlen tragédiákhoz vezet. A vérző gyomorral egyik kórházból a másikba küldött beteg értelmetlen haláláért gyanítom, hogy a működési rendet kimunkáló kormányzati szervek a felelősek, amelyek végrehajtották a lelketlen politikai akaratot, de ugyanakkor hibásak az orvosi esküjüket a „szakmai szabályok” mögé helyező orvosok is.

Őrület – tényleg az. Hogy Mesterházy káoszt vizionál, mert Orbán nem tekinti végrehajthatónak a Bajnai-féle bábkormány erkölcstelen költségvetési törvényét. Amely tovább nehezítené a legrászorultabbak – a gyermekes családok, a nyugdíjasok, a betegek, a fogyatékkal élők – életét. Most talán rend van, béke és nyugalom? Amikor betegek kóvályognak a kórházak között, remélve, hogy valahol a szakmai szabályok megengedik, hogy meggyógyítsák őket. Családokat lakoltatnak ki az otthonaikból, mert a kormány tétlenül és cinkos módon nézte, hogy vetetik fel velük a kockázatos hiteleket. Fegyveres rablások érik a pénzszállító autókat, talán azért, mert a nemzetbiztonsági szervek akkor szoktak felhagyni veszélyes elemek ellenőrzésével, amikor a muníció beszerzésére indulnak. Ha „véletlenül” egy-egy szocialista politikus szervezett bűnözésre adja a fejét, s tömlöcbe zárják, továbbra is utalgatják a számlájára a havi fizetést. Az elvtársak ma így segítik a lebukottakat.

A közvélemény-kutatási eredmények szerint – hacsak valami durva, kiszámíthatatlan politikai katasztrófa, például egy aljas eszközökkel kirobbantott polgárháború, nem történik – a jobboldal vezető pártszövetsége megnyeri a következő választást. A potenciális miniszterelnök-jelölt pedig kijelentette, új költségvetési törvényt nyújt be.

Vajon ennek tudatában miért kínlódnak a jövő évi büdzsével Mesterházyék? Miért nem húznak el inkább, Bajnaival az élen? Őrület, ahogy fölöslegesen csak kapirgálnak, kapirgálnak…

Nincsenek megjegyzések: