2009. szeptember 28., hétfő

Szép „Új Magyarország”: tönkrement életek, végső elkeseredés
2009. szeptember 28. 07:03


MNO - NL
Tizenöt Csongrád megyei település független polgármestere elkeseredett hangú levelet jelentetett meg a megye napilapjaiban fizetett hirdetésként. A helyi politikusok a megszorítások beláthatatlan következményeire hívják fel a miniszterelnök és a döntéshozók figyelmét.

A Bajnai Gordonnak címzett nyílt levélben a 15 polgármester azt írja, végső elkeseredésükben fordulnak a miniszterelnökhöz. Szerintük ugyanis beláthatatlan következményekkel járna, ha a 2010-es költségvetést a jelenlegi formájában fogadná el az Országgyűlés.

A polgármesterek meggyőződése, hogy végiggondolatlan a jövő évi költségvetési tervezet, mert olyan területektől akar újabb pénzeket elvonni, ahová később majd a most elvett összegek többszörösét kell visszapótolni.

Az egész oldalas fizetett hirdetésben a településvezetők szomorú látleletet adnak Magyarország jelenlegi állapotáról: a sorra bedőlő lakáshitelek miatt tönkrement, széthulló családokról, az ellehetetlenülő oktatási és egészségügyi intézményekről, a munkanélküliségről. Felidézik például annak az idős asszonynak az esetét is, aki nemrégiben öngyilkos akart lenni – a Tiszába ugrott volna –, mert a magas gyógyszerköltségek miatt már nem tudta fizetni egyéb költségeit, így kikapcsolták nála az áramot...

A polgármesterek kijelentik: nem ilyen „Új Magyarországot” szeretnének. A levélben figyelmeztetik Bajnait: Magyarország jövője az itt élő emberek közös felelőssége, s egyszer mindenkinek el kell számolni – Isten és ember előtt – azzal, amit tett.

(MNO)

Nincsenek megjegyzések: