2009. november 27., péntek


Lesz mit megint elcsórni, felháborító!



Az FCÖ kiharcolta: 1 milliárd állami pénzzel indul a "Fővárosi Roma Központ"
2009-11-26 20:05 barikád.hu


A kormány és a főváros április elején jelentette be, hogy a VIII. kerületben, a Szentkirályi utca 7. szám alatt, a hajdani dekoratőriskola többemeletes épületében hozzák létre a cigány-központot.

A Fővárosi Közgyűlés az intézményalapításról szóló döntését korábban elnapolta, de csütörtökön úgy határozott, hogy létrejöhet a központ, amely két fővárosi intézményt, a Napházat és a Cigány Házat is befogadja.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) kedden tüntetést tartott és petíciót juttatott el a főpolgármesternek, azt követelték, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntsön a kisebbségi jogok érvényesülése érdekében az intézményalapításról.

Makai István, az FCÖ elnöke a csütörtöki döntést követően azt mondta: a Fővárosi Közgyűlés 35 igen szavazattal döntött az intézményalapításról, ugyanis a Fidesz képviselői nem nyomtak gombot a voksoláskor.

A 2400 négyzetméteres épület felújításához és funkció szerinti kialakításához a magyar állam 900 millió forinttal járul hozzá, az intézmény zökkenőmentes működése érdekében pedig a Miniszterelnöki Hivatal és az oktatási minisztérium közszolgálati szerződés keretében "indulásként" évente 100-100 millió forint értékű szolgáltatást vásárol a kulturális központtól.

barikád.hu: Vajon ez az egymilliárd nem fog sehonnan hiányozni? Például a kórházaink ennyire jó állapotban vannak? Így van, támogassuk a cigánybűnözést!

mti - barikád.hu

Nincsenek megjegyzések: