2009. december 22., kedd

Dokumentum - Vona levele Bokrosnak


"...külön megtiszteltetés nekem, hogy ön – akit a globális kapitalizmus egyik hazai helytartójának tartok – a Jobbikot tekinti céljai elérésében a legfőbb akadálynak" - áll egyebek közt a Jobbik elnökének Bokros Lajosnak írt nyílt válaszlevelében, amelyet december 21-én tett közzé.

Mint ismert, Bokros Lajos, Horn egykori pénzügyminisztere, jelenleg az MDF kormányfőjelöltje vitázni kíván a Jobbik elnökével. Vona Gábor válaszlevelét szó szerint közöljük:

Tisztelt Bokros Lajos Miniszterelnök-jelölt Úr!

A Jobbik programját, elképzeléseit ön nemzet- és társadalomellenesnek nevezi azon levelében, amelyben ma reggel engem vitára hívott. Az én álláspontom szerint viszont az a neoliberális társadalom- és gazdaságpolitika nemzet- és társadalomellenes, amelynek ön világszerte hírhedt élharcosa. Az a politika, amely a profit, a nagytőke és a multinacionális mamutvállalatok oltárán képes feláldozni embereket, közösségeket, kultúrákat és értékeket, vagyis mindent.

Egyfajta elégtételként élem meg, hogy az MDF, amely ideológiai vargabetűivel és a politikai hullák sorozatos feltámasztásával a magyar közélet legbizarrabb pártjává vált, oda jutott, hogy most már a korábban napi szinten szélsőségesezett Jobbik hátán felmászva kíván némi figyelemhez jutni. Az pedig külön megtiszteltetés nekem, hogy ön – akit a globális kapitalizmus egyik hazai helytartójának tartok – a Jobbikot tekinti céljai elérésében a legfőbb akadálynak.

A választási esélyeket tekintve természetesen valódi ellenfeleimnek a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltjeit tartom, de mivel mindig is a nyílt és korrekt vita híve voltam, így nagyon remélem, hogy mind önnel, mind Orbán Viktorral, mind Mesterházy Attilával lesz módom arra, hogy hazánk és nemzetünk ügyeit a nyilvánosság előtt megvitassuk. Szeretném, ha az ország rettenetes gazdasági helyzetét, a mezőgazdaság, a közbiztonság, az államigazgatás elképesztő állapotait, a cigányprobléma fenyegető távlatait, valamint a – pont a neoliberális eszmeiség miatt – széthullott nemzettudat újjáépítésének lehetőségeit mind-mind górcső alá vennénk majd ezeken a beszélgetéseken.

A vita időpontjául a kampánynak azon időszakát javaslom, amikor már kiderült, mely pártok tudták összegyűjteni az országos listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeket anélkül, hogy csaláshoz folyamodtak volna, mint az sajnos az MDF-fel egy éve a ferencvárosi időközi választáson előfordult.

A kopogtatócédulák gyűjtéséhez több tisztességet, jó munkát és kitartást kívánok. Remélem, találkozunk tavasszal a miniszterelnök-jelöltek vitáján! Én ott leszek.

Áldott karácsonyt és szebb jövőt kívánva:

Vona Gábor
a Jobbik kormányfőjelöltje

Nincsenek megjegyzések: