2010. január 23., szombat

Az MSZP hazudik a nyugdíjról – dokumentum


Új Magyarország – Szabadság és szolidaritás. Ez a címe Gyurcsány Ferenc 2006-ban hivatalba lépett kormánya programjának. A miniszterelnök és az MSZP ezt az iratot akkoriban rakta össze, amikor éppen megállapították magukról, hogy „teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz”.

A kormányprogram a nyugdíjrendszer jövőjéről szó szerint ezt mondja

MEGBECSÜLÉS AZ IDŐS EMBEREKNEK

Az elmúlt négy évben jelentősen javultak a nyugdíjasok életkörülményei, kárpótoltuk őket a korábbi években elszenvedett veszteségeikért. A nyugdíjasok az elkövetkező években is számíthatnak életkörülményeik folyamatos javítására. A Köztársaság Kormánya vallja: egy élet munkája után minden idős embernek joga van a tisztességes megélhetést nyújtó biztonságos nyugdíjas évekhez.

Széles körű társadalmi egyetértésre törekedve előkészítjük a nyugdíjreform következő szakaszát, hogy a következő évtized elejétől szükséges változások biztosítsák a jövőben NYUGDÍJba menők kiszámítható, anyagi biztonságot nyújtó időskorának hosszú távon stabil finanszírozási feltételeit.

- A nyugdíjrendszer fenntartható finanszírozása, de a minél hosszabb aktív élet érdekében is ösztönözzük a munkában töltött idő meghosszabbítását, az 50 év feletti munkanélküliek ismételt elhelyezkedését.

- Az Idősügyi Tanáccsal való konzultáció alapján áttekintjük a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek rendszerét, a legidősebb nyugdíjasok jubileumi juttatásának és az özvegyi nyugdíjak szabályozásában jelenleg meglevő hátrányos megkülönböztetés feloldásának lehetőségét.

- Az elkövetkező években végrehajtjuk a már törvénybe foglalt ötéves Nyugdíjemelési Programot, amivel orvosoljuk az elmúlt évek igazságtalanságait.

Mindez a program 69. oldalán olvasható. Mi történt az elmúlt években?

1. A Gyurcsány-kormány semmit sem teljesített a programjának eme részérből.

2. Most, a választási kampányban le is tagadják, amit 2006-ban gondoltak és terveztek.

3. Az Idősügyi Tanács nevű szervezet a nyugdíjasok ügyének árulója.

Kézenfekvő kérdés: vajon mit mond a Bajnai-kormány programja a nyugdíjakról? A válasz is egyértelmű: A Bajnai-kormánynak nincsen programja. Semmilyen programja nincs, mér’ pont nyugdíjprogramja legyen? A Bajnai-kormány afféle Hajdú-BÉT kormány.

Nincsenek megjegyzések: