2008. december 21., vasárnap


A homo– és transzszexualitást reklámozzák a metróban
2008. december 21. 00:47


MNO
A homo – és transzszexuális kapcsolatokat bemutató óriásplakát látható a 2-es metró vonalán a fővárosban. Demszky Gábor szerint ebben nincs semmi kivetnivaló és a reklámtörvény előírásainak is megfelel a plakát, amely egyébként a Geszti Péter nevével fémjelzett ARC Kft. pályázatán lett kategóriagyőztes.

Nő férfival, nő a nővel, férfi férfival, és más variációk. A meleg kapcsolatokat és a transzszexualitás különböző változatait bemutató óriásplakát látható a 2-es metró vonalán. Az „igenis egyenlőek vagyunk” feliratú transzparens hat párjából csak egy heteroszexuális.

A plakát a korábban SZDSZ kampányban is dolgozó Geszti Péter dalszövegíró nevével fémjelzett ARC Kft. pályázatán lett kategóriagyőztes. Az Ötvenhatosok terén már kiállították.

Az óriásplakátról készült fotót Kocsis István a BKV vezérigazgatója, Molnár Csaba közlekedési miniszter és Demszky Gábor is tüzetesen átvizsgálta. A liberális főpolgármester nem talált benne kivetnivalót, szerinte megfelel a reklámtörvény előírásainak és csupán egy véleményt tükröz. Hozzátette: Kínában a fogamzásgázlás technikáit népszerűsítik óriásplakáton és mégsem kifogásolja senki.

Az óriásplakátot egyébként egy győri kft. grafikusai tervezték. A hírTV úgy tudja jelenleg három látható belőle a fővárosban. A cég ügyvezetője nem nyilatkozott. Így az sem derült ki, ki és mennyiért rendelte meg őket.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: