2009. február 28., szombat

Kövér a ciánozásról és arról, hogy tüntet-e Lendvai Ildikó az SZDSZ székház előtt?


„A rendőrség vezetését az elmúlt években maga alá gyűrte egy politikai bűnöző banda, aminek eredménye a most kialakult helyzet”– mondta el Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke a HírTV Péntek 8 című műsorában.

Kövér László, Kuncze Gábor egykori SZDSZ-elnök kijelentésével kapcsolatban elmondta: bízik benne, hogy 2002-höz hasonlóan az MSZP és Lendvai Ildikó az SZDSZ székháza előtt fog majd tüntetni.

Kövér a tatárszentgyörgyi gyilkosságról kifejtette, hogy nem tekinthetők emberi lényeknek azok, akik előre eltervezetten hátba lőnek egy 5 éves gyereket, de azok sem, akik hátulról leszúrnak egy sportolót.

"A rendőrség vezetését az elmúlt években maga alá gyűrte egy politikai bűnöző banda, aminek eredménye a most kialakult helyzet" - tette hozzá. Kövér szerint az emberek közbiztonságérzetét nem lehet statisztikákkal kifejezni, mivel mindenki a saját élethelyzetéből indul ki. "A rendőrséget szisztematikusan juttatták oda, hogy nem képes a közbizalmat maga mellé állítani" - hangsúlyozta Kövér. Meg lehet változtatni a jogszabályokat, amire példa volt a Orbán-kormány idején is, azonban szemléletváltozás nélkül nehéz eredményeket elérni - mondta Kövér. A politikus az egész országot eluraló liberális közszellemet tette felelőssé azért, hogy mostanra idáig jutott a közmorál.

A kormány által indított politikai roadshowról elmondta: örömteli tény, hogy nem fogadta ujjongó tömeg a miniszterelnököt. Ennek oka, hogy a szocialista szavazókat is ugyanazok a problémák gyötrik, mint a polgári oldalon lévőket.

A hazánkban kialakult válság jelentős okozója az a közgazdász elit, amely hagyta, hogy a Gyurcsány-kormány 2006-ig folytassa a felelőtlen költekezés politikáját. "Ennek az elitnek az egyik képviselője Bokros Lajos is, akit az MDF most éppen EP-listavezetőjének jelölt" - mondta Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke.

Nincsenek megjegyzések: