2009. december 29., kedd

Mit kell tennünk most? - kérdezi a tanácstalan MSZP. A válasz: Húzzatok el, de sebesen!


Összehajtogatott plakátokat dobál a postaládákba a gazdag, ám tehetetlen MSZP. A plakát kérdésére egyértelmű a válasz: azonnal új választásokat kiírni! A válasz nem változik, ha a kétségbeesett kérdés után elolvassuk a szövegelést a hátoldalon.
Szegény az ország, takarékoskodnunk kell - halljuk naponta többször is, főleg amikor szociális kiadásokról esik szó. Van azonban (már régóta) egyetlen kivételezett területe az államigazgatásnak: ez pedig a propaganda. Most került rá pénz valahonnan, hogy az egész országot egyetlen nap alatt beterítsék egy postázott, összehajtogatott plakáttal. (Most ne akadjunk fönn azon, hogy micsoda bornírt ötlet plakátokat postázni lakásokba - tán a vörös nyugdíjasok kiteszik a hűtő oldalára?) Azon viszont érdemes elgondolkodnunk, hogy az MSZP - az EP-kampányban! - a kormány munkáját magyarázza. Kész téboly, nem? Ők azok ugyanis, akik állandóan azt mondták korábban, hogy az EP-kampányból nem kell belügyet csinálni, az EP-választásnak nincs belpolitikai üzenete...

De nézzük, miről is van szó.

A plakátmegnyilvánulás első mondata nyomban ez: "Időveszteség helyett azonnali cselekvést: vállalnunk kell a nehéz döntéseket is!"




És alatta ez a szó szerint rózsaszín szövegelés: "Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje. A világgazdasági válság azonnali cselekvést igényel, nem engedi a hatalmi játszmák vagy az egymás elleni kampányolás időveszteségét. Az új helyzet új kihívások elé állítja a baloldalt. Nehéz, sőt időnként fájdalmas döntéseket követel a felelős válságkezelés. A világgazdasági válság az Európai Unió országait szinte kivétel nélkül súlyos helyzetbe hozta. Nagyvállalatok és gyárak zárnak be, vagy működnek csökkentett kapacitással, rendszeressé váltak a tüntetések Párizstól Berlinig.

A gazdasági nehézségek a politikát is alapjaiban rázták meg: a közép-kelet-európai régió több országában a vezetést válságkormányok vették át. Magyarország mint nyitott, exportfüggő gazdaság súlyos helyzetbe került, de elkerülte a csődöt. Ilyen körülmények között a kormányzó baloldalnak még nagyobb a felelőssége: késedelem nélkül meg kell hoznia azokat az intézkedéseket, amelyek enyhíthetik a válság negatív hatásait. Meg kell akadályoznia a költségvetés összeomlását, csökkentenie kell a munkahelyek megszűnésének mértékét, és gazdaságélénkítő lépéseket kell tennie, hogy Magyarország ne süllyedjen hosszú távú, mély recesszióba. A válság sehol sem kezelhető megszorítások nélkül, de a válságkezelés nem egyenlő a megszorításokkal."

Képzeljük el Adolf Hitlert, amint május 9-én előjön a bunkerből, és azonnali cselekvésre szólítja föl a német népet: "Most nagy a baj, nincs vesztegetni való időnk! Újjá kell építenünk az országot, hogy gyermekeinknek, unokáinknak jobb legyen! - hirdetné a Führer. Ép ésszel milyen tanácsot adnánk neki?

"Kezeljük a válságot" - hazudja a plakát.




Hogyan is? "Meg kell állítanunk az ország eladósodását, ezért csökkentenünk kell az állam kiadásait, hogy továbbra is jusson pénz az iskolákra, a kórházakra, a rendőrségre, a szociális ellátásra. Nehéz döntések ezek, hiszen tudjuk, hogy a költségcsökkentés az állampolgárokat rosszabb anyagi helyzetbe hozza. Hozzá kell nyúlnunk a támogatásokhoz, a nyugdíjrendszerhez és az adókhoz. El kell érnünk, hogy a támogatások valóban oda jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Nem engedhetjük, hogy a költségvetés összeomoljon, nem hagyhatjuk, hogy a forint árfolyama még mélyebbre süllyedjen, hiszen 750 ezer család otthonát és több mint egymillió család autóját finanszírozzák devizahitelekből. Nincs más választásunk, most nehéz döntések kellenek ahhoz, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a válságból."

Igen! Helyben vagyunk. Tökéletesen foglalja össze ez a pár mondat, hogy miért minősül történelmi bűnözőnek az egész MSZP, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányokkal egyetemben. És csak imádkozhatunk, hogy a történelmi bűnök szimpla büntetőjogi felelősséggel elsimíthatók legyenek, nehogy az utca akarjon elégtételt venni azért a már több mint hétéves rablássorozatért, amit az MSZP az SZDSZ és részben az MDF segedelmével kormányzás címén művelt itt.

Emlékezzünk csak, mivel kezdődött: Jóléti rendszerváltást! hirdettek meg a szocialisták, 13. havival meg 50 százalékokkal. 2002-ben miért nem "válságkezelésről" szólt a nóta?

"Megvédjük a munkahelyeket" - szól az MSZP következő hazugsága.




A szöveg pedig ez: "A munkát terhelő járulékok mérséklésével segítenünk kell a vállalatokat, hogy ne kényszerüljenek tömeges elbocsátásokra. Nincsenek illúzióink: a folyamatot nem lehet azonnal megállítani, legfeljebb lelassítani. Át kell alakítanunk az adórendszert, hogy Magyarország versenyképesebb legyen a régióban. Új külföldi vállalatokat kell idecsábítanunk, hogy új munkahelyek jöjjenek létre. Minden egyes megmentett munkahely megélhetést biztosít egy családnak, és javítja az ország esélyét a kilábalásra. Hatékonyabbá kell tennünk a felnőttképzést, és el kell érnünk, hogy a részmunkaidős foglalkoztatás valóban helyet kapjon a hazai munkakultúrában. Baloldali pártként hisszük, hogy a bérből és fizetésből élők helyzetéért különleges felelősséggel tartozunk: mindent meg kell tennünk, hogy a munkanélküliség emelkedését - legalább középtávon - visszafordítsuk."

Mindig ugyanaz a duma. Ezek évtizedek óta "segítik" a vállalatokat no meg a "kisembert". Szavakban megint tombol a családvédelem... Megvédik a munkahelyeket - bár ne tennék! Amikor ők védeni kezdik, mindig akkor megy tönkre a legtöbb cég és szűnik meg a legtöbb munkahely. A nagy segítőkészségben megint nagyot rúgnak az édesanyákba, és - ez azért még tőlük is nóvum -, halálos csapást akarnak mérni a középosztályra, az ingatlanadóval. Úgy fest, eldöntötték, hogy minden magyart földönfutóvá tesznek - legalábbis a törvényeikkel. Mert itt, a propagandában, törik magukat, hogy "segítsenek".

"Talpra állítjuk a gazdaságot" - mert bizony az irányításuk alatt lerohadt, vallja be az MSZP.





Szerintük "Az azonnali válságkezelő intézkedések közben nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gazdaság hosszú távú növekedési pályára állítását sem. Hiszen hiába kezeljük az azonnali problémákat, ha nincs fejlődés, a fájdalmas tünetek újra és újra előjönnek. Gyorsítanunk kell az uniós források felhasználását, lehetővé kell tennünk a magyar cégek számára a gyorsabb és gördülékenyebb pályázati elbírálást. Meg kell oldanunk a kis- és középvállalkozások finanszírozását, vissza kell szereznünk exportpiacainkat, és olyan gazdaságpolitikai irányelveket kell lefektetnünk, amelyek már rövidtávon is megerősítik a nemzetközi bizalmat. Az országnak saját erejéből kell talpraállnia, de a gazdaság nyitottsága méretünkből és adottságainkból fakadóan jelentősen nem mérsékelhető. Magyarország jövője Európa és a világ jövőjétől függ, ezért kell mindenképpen helyreállítanunk a külföldi befektetők bizalmát."

A kutya itt van elásva - a "gyorsított EU-támogatások" azt jelentik a valóságban, hogy azért kell továbbra is kormányozniuk, hogy lenyúlhassanak minél több EU-pénzt. Ők akarnak leszerződni minden brüsszeli centre - ez kormányzásuk, az országos agónia értelme. Minden nap számít, mert minden napon le tudnak még nyúlni valamit. A "nyitott gazdaság", most már tudjuk, az MSZP szájából azt jelenti, hogy bizonytalan hátterű offshore cégeknek mindenképpen extraprofithoz kell jutniuk a magyar állam pénzéből, azaz a közpénzből. Legszebb példa az MTV új bázisa a Bojtár utcában. Az MSZP kormányzásának ez volt és marad a valódi értelme: minél több közpénzt, minél hosszabb időre, a szocialista érdekkörökbe csatornázni.

És végül - teljesen lilában: "Össze kell fognunk!"




Azaz "A súlyos helyzet a baloldalt talán az eddigi legkeményebb erőpróba elé állította. Csaták helyett most összefogásra és gyors cselekvésre van szükség. Hisszük, hogy az ország érdekében meghozott intézkedések fontosabbak a pillanatnyi politikai érdekeknél, és tudj hogy nincs időnk halogatni a döntéseket. Össze kell fognunk, mert Magyarország jövője a tét!"

Ez természetesen megint hazugság. A báránynak nem kell összefognia a farkassal. A lenyúlt, kifosztott magyaroknak NEM KELL összefogniuk a kirablóikkal. Nincs rá sem erkölcsi, sem aktuális gazdasági okuk. Az "erőpróba", amely előtt a baloldal áll - nem az ország erőpróbája. Az ő leckéjük: hány embert tudnak meghülyíteni, félrevezetni, hány szerencsétlen rövidlátó választó adja hozzájárulását a saját kifosztásához. Ezért készült ez a plakát is, kb. négymillió példányban.

A plakát közreadója:




A hazugságokért felel:




De leginkább a Gyurcsány-Bajnai kormány.

Választópolgár! Ne hagyd magad!!!

Nincsenek megjegyzések: